Livet på paus

En podd om TBE och annat du inte vill ha

Möt de som drabbats av det som bara drabbar andra

Vaccin.nu och Vaccinationsgruppens Thomas Brenemark producerar podden där du får möta de som drabbats av det som bara drabbar andra. Varje år får tusentals personer i Sverige livet förändrat av fästingar, förkylningar, följder av barnsjukdomar och annat i vardagen.

I podden möter du de som drabbats, deras familjer och experter som försöker minska spridning och mildra följder. De berättar om sin vardag, som den var innan och hur den är nu. Vi gör podden för att fler ska få möjlighet att se de drabbdes verklighet och för att de som drabbats vill ge andra den kunskap de själva önskar de hade haft.

 

Vaccinationsgruppens Thomas Brenemark berättar så här:

”Ibland kan en liten händelse ändra allt. Från den handlar framtiden handlar mest om att komma tillbaka till det som var innan. För mig var det en fästing 2017. En liten måste det varit för jag såg den aldrig. Men en dag märkte jag som ovaccinerad följderna av den. Från att känna mig ”på väg att få influensa” till att tappa orienteringen om var jag var, tog några få timmar. När jag efter en första vecka kunde börja förstå verkligheten runt mig, så lovade jag mig själv att göra något för att hindra andra att drabbas av det jag hade. Den här podden är en del av det löftet.”

 

Löftet till mig själv var att ge avgrunden jag upplevde en mening. Det har lett till ett engagemang för neurologisk rehab, vaccineringar, insikt om hur osynliga många små faror i vardagen är och därför nu även en podd. Här får drabbade, deras familjer och experter en plattform där de får ge sin egen bild av det som är svårt att begripa även för dem själva. De är en röst som behövs. De är även en kunskaps- och upplevelsebank för alla som möter drabbade och för alla som undrar hur det är på riktigt.

Är det verkligen nödvändigt att vaccinera sig? Frågar du oss som drabbats säger vi ”ja!” Det som inte kan behandlas eller botas ska man stoppa i så stor utsträckning det går.

Thomas Brenemark
TBE drabbad 2017
CIO Vaccin.nu/Vaccinationsgruppen 2019

Lyssna på podden