MittVaccin är det nya nationella digitala vaccinationsregistret

Så här fungerar det!

Mittvaccin.se kan användas av alla som har tillgång till internet. Webbtjänsten gör att de flesta kan se alla vaccinationer de gjort och innehåller tjänster som underlättar för dig som blir vaccinerad, både innan och efter ditt besök.

  • Du kan själv hålla koll på vilka vacciner du tagit och när
  • Du kan även se dina barns vaccinationer

Klicka HÄR och logga in med BankID för att se din vaccinationshistorik

På mittvaccin.se finns information om alla vaccinationer som dokumenterats av hundratals vårdgivare över hela Sverige. Det kan vara sjukvårdsregioner, kommuner eller privata vårdgivare och vaccinationsföretag som använder MittVaccin Journal. Alla gör inte det så det är inte helt säkert att allt syns i registret.

Största vaccinationsregistret i landet

De som registrerar vaccinationer i MittVaccin är för närvarande ca 4500 vaccinationsmottagningar över hela landet, 18 sjukvårdsregioner och 88 kommuner. MittVaccin innehåller även ca 18 miljoner vaccinationsuppgifter och journaldata från det gamla vaccinationsregistret Svevac. Det gör MittVaccin till de mest kompletta  vaccinationsregistret i Sverige, trots att alla genomförda vaccinationer inte finns där. Däremot kan du alltid själv komplettera dina egna uppgifter genom att manuellt lägga in det du vet saknas.

Ett säkert system

Mittvaccin.se visar dig dina vaccinationsuppgifter i MittVaccin Journal via det som kallas ”enskilds direktåtkomst”. Det innebär att inga uppgifter överförs eller sparas i din telefon. De ligger kvar i MittVaccin Journal och kan bara läsas när du är inloggad på mittvaccin.se.

Du kan se dina barns vaccinationer i MittVaccin

Vårdnadshavare kan se sina minderåriga barns vaccinationer i MittVaccin.  Dina och barnens vaccinationsuppgifter i MittVaccin Journal visas också i 1177 Journalen som är regionernas och kommunernas gemensamma e-tjänst. I 1177 Journalen ser du information om vaccinationer som du fått via kommuner och regioner och de du tagit via privata vårdgivare som regioner och kommuner har haft eller har avtal med.