Gratis TBE-vaccinering av barn

Om mamma eller pappa  vaccinerar sig mot TBE.

OBS! Erbjudandet gäller fram till 31 januari 2023 och gäller barn 1-15 år.

Under pandemin har färre barn vaccinerats mot TBE och varje år drabbas alltför många barn vars liv förändras i grunden. Vi har haft rekordår av antalet drabbade de senaste åren och vill vända den trenden. Därför ger vi 100% rabatt till de barn som har kloka föräldrar som antingen påbörjar sin TBE-vaccinering eller tar en boosterdos nu på någon av våra mottagningar.

Det kan verka konstigt att prata om vaccinering mot TBE nu i november och december, men vid närmare eftertanke är det väldigt klokt. Den som vill ha fullt skydd när 2023 års fästingssäsong drar igång på allvar ska nämligen börja nu. Särskilt som Folkhälsomyndigheten i dagarna gick ut med att den troligen milda vintern ökar risken för TBE radikalt.

TBE (Tick-borne encephalitis)

TBE är en oerhört allvarlig sjukdom som drabbar cirka fyrahundra personer varje år. Det är extra jobbigt att möta barn som drabbats, så nu försöker vi göra en insats för att skydda fler. Ett enda bett av fel fästing kan förändra livet, men den som är vaccinerad har mer än 95% skydd.

För den som känner sig osäker på vad TBE är och vill veta mer från en oberoende part kan man lyssna på podden livetpapaus.se eller gå in på hjarnkraft.se/tbe-sektion/.

Vaccinering av barn

Vill du läsa mer om vad man bör tänka på när det gäller att vaccinera barn så har vi skrivit lite om det här.

Passar det bättre med drop-in?