Malariamedel

Det finns flera olika typer av malariamedel som skyddar dig mot de parasiter som vissa mygg sprider. Dessa väljs beroende på vart du ska resa respektive ditt hälsotillstånd, samt andra faktorer. Här kan du läsa mer om sjukdomen malaria.

Om vi under besöket hos oss bedömer att du är i behov av malariamedel så skickar vi ett e-recept så att du kan hämta medicinen på valfritt apotek redan dagen efter ditt besök. Om du mot förmodan har mer bråttom än så kan vi skriva ut ett akut-recept utan extra kostnad. Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt valda apoteks lagerstatus i förväg, för att undvika att du går dit i onödan. Kostnaden för själva malariamedlet tillkommer, och det betalar du på apoteket.

Det är viktigt att du är ute i god tid, eftersom vi i vissa fall behöver prova ut ett lämpligt preparat flera veckor innan du anländer till ett riskområde.

I vissa fall behöver du också fortsätta att äta preparatet ända upp till en månad efter hemkomst, lite beroende på vilket medel du har fått utskrivet.

  • Malariamedel som säljs i afrikanska länder är ofta förfalskade och helt verkningslösa preparat
  • I tillägg till medicinering bör man skydda sig med myggmedel och impregnerade myggnät
  • Pris = 150 kr / dos

Fler vacciner